Om oss

Korgfjellet Fjellstue er en familiebedrift, startet i 1972 av familien Molden. I dag er det andre generasjon som driver det hjemmekoselige, uformelle plassen, rett ved den historiske veien over Korgfjellet. Her er det eneste stedet langs veien der du ser hele Okstindan som fjellrekke, deriblant Nord-Norges høyeste fjell, Oksskolten 1917 m.o.h.

Dette gir en fin forsmak for hva som venter de nordgående gjestene våre. Vi har et flott turterreng med flere merkede turstier med utgangspunkt fra fjellstua som kan brukes sommer som vinter. Omringet av masse krigshistorie, finnes også en minnestøtte utenfor fjellstua, for de fallende jugoslaviske krigsfangene perioden 1942 -45.

På menyen har vi hjemmelaget husmannskost, basert på gamle familieoppskrifter med en egen vri. Vi har også en vedfyrt steinovn hvor vi baker blant annet pizza & brød, samt vår egen variant av det lokale bakverket; Kamkake. Fjellstua har fem rom, med til sammen 13 sengeplasser. Restauranten huser 130 spiseplasser, inkludert en liten pub og et lite konferanserom. Vi har også en veranda hvor våre gjester kan nyte den nydelige utsikten. For å komme seg til Korgfjellet Fjellstue, tar du fra sørsiden av ved E6 i Knutlia, og fra nordsiden via E6 i Korgen. Veien over Korgfjellet er omkjøringsvei fra E6 på begge sider av fjellet. Korgfjellet Fjellstue er en spesiell plass å besøke. At vi har eksistert i to generasjoner er et bevis på at dette er et godt sted hvor folk trives.

På toppen av Korgfjellet 555 m.o.h. med 360 graders panoramautsikt finner du oss. På toppen av Korgfjellet er det eneste stedet langs veien der du ser hele Okstindanmassivet, med Nord-Norges høyeste fjell, Oksskolten 1.917 m.o.h.

Unn deg en høyfjellsopplevelse med en eller flere overnattinger i en av våre nye (2020) høystandard “Logde” hytter med storslagen fjellutsikt. Hyttene har to soverom, bad, kjøkken og stue samt egen veranda hvor du kan nyte en krystallklar høstdag med magiske farger, en kald stjerneklar vinterkveld eller midnattsolens myke skinn en sommernatt.

Turterreng med panoramautsikt

Fjellstua ligger på toppen av Korgfjellet, og er det perfekte startpunktet til den populære turistforeningshytta (DNT) “Rabothytta”, eller benytt Korgfjellet til både lange og korte turer med storslått utsikt til Okstindan, Lukttindan, Svartisbreen.

Hos oss starter milevis med tilrettelagte og merkede turstier på 4 km og 8 km i et flott og lett fjellterreng. Lokal kunst med små dyrefigurer dukker opp langs stien når du minst venter det.

Vinterstid er utgangspunktet fra fjellstua et eldorado med Helgelands flotteste skiterreng både sørover og nordover.

Turterrenget er lettgått slik at det er godt egnet for lette treningsturer, koseturer med matpakke og termos, eller lange krevende turer både sommer og vinter.

Vel tilbake fra turen kan du ta en oppkvikkende dukkert i nærmeste fjellvann som er tilrettelagt for bading med påfølgende badstu .

 

Ønsker du kun en liten beinstrekk på 5 minutter kan du ta turen opp til Svalvasshaugen og få 360 graders utsikt med på kjøpet. Herfra ser du store deler av Helgeland med flere imponerende fjellmassiv.

 

Litt historie

Veien over Korgfjellet er en av to veistrekninger i Nordland som utgjør «Blodveien». Veien ble i hovedsak bygget under andre verdenskrig av tyskerne, og så mange som 640 jugoslaviske krigsfanger døde under arbeidet med veien i perioden juni 1942 – mai 1944. Derav navnet «Blodveien». Det står en minnestøtte og informasjonstavle ved fjellstua.

I 1958 ble det bygd 2 fjellstuer for å gi et tilbud til de som bygget og driftet vannkraftutbyggingen i Korgen, som ga muligheter og elektrisitet til industriutbyggingen i Mo i Rana og Mosjøen.

I 1972 overtok vi stedet, og siden da har vi lagt vår sjel i å tilby turfolk og veifarende overnatting, god mat og drikke omgitt av den fantastiske naturen rett utenfor.

 

Enten du vil nyte naturen over flere dager, eller bare ta en kort stopp, kan du hos oss få deg både mat og drikke. Den lokale kamkaka baker vi selv i en vedfyrt steinovn, samt fjellets beste pizza. Husets varme eplekake med softis er en alltid en slager!

Ta turen over Korgfjellet istedenfor å kjøre gjennom den lange mørke Korgfjelltunellen. Utsikten fra toppen av Korgfjellet blir man aldri lei av!

 

Velkommen til oss!

Meny